Gyakran ismételt kérdések


Ahhoz, hogy minél pontosabb árajánlatot tudjunk adni neked, a lehető legrészletesebben írd le, mit szeretnél a weboldaladra. Ha még nem tudod pontosan, akkor írj le annyit, amennyit tudsz, és egy személyes vagy telefonos megbeszélés során kibogozzuk, hogy mit szeretnél.

Ez egy tipikus "Attól függ..." kérdés. Az árat sok minden meghatározza, pl:

  • Mi a weboldal célja? Névjegyként használatos bemutatkozó oldal, üzleti honlap vagy webshop?
  • Van a vállakozásnak kész arculata, jó minőségű fényképei?
  • Hogyan készül az oldal: egyedi programozással vagy tartalomkezelő rendszerrel?
  • Van elképzelésed vagy csak "legyen valami"?
A végső ár cégenként változó, de általánosságban elmondható, hogy 70 és 500 ezer forint között mozog.
Egy nagyobb közösségi vagy kereső portál, esetleg professzionális webshop esetáben ez akár milliós tétel is lehet. Fontos arra is tekintettel lenni, hogy külső rendszerekkel (pl.: ERP rendszer, számlázó, nyilvántartó rendszer) történő kapcsolattartás esetén előfordulhat, hogy a külső rendszer szolgáltatójától is fejlesztésre van szükség, ez a költség a mi munkadíjunktól független.

Nincsenek! Már a legelején tudni fogod, mennyibe kerül a weboldalad fejlesztési költsége, a tőlünk független költségek (pl. domain-foglalás) tekintetében is igyekszünk minél pontosabb becsléseket adni.

A válasz egy határozott nem, és egyik sem ró rád semmiféle kötelezettséget.

Előleget nem kérünk. Az első részletet a designterv elfogadása után számlázzuk ki neked, a fennmaradó összeget jellemzően a munka befejezetével, a végszámla ellenében kell fizetned. Kivételt képez, ha a project mérete, egyéb jellemzői függvényében több részletben történő átadásra kötünk szerződést , illetve a tárhely és a domain költségeit (ha még nem rendelkezel vele) is célszerű még a fejlesztés befejezése előtt rendezned a kiválasztott tárhely szolgáltatóval.
Ha vállalkozásod van, a weboldal készíttetését marketing költségként elszámolhatod.

Mobil- és tabletbarát weboldal: a tartalom úgy jelenik meg, hogy bármilyen eszközön könnyen kezelhető és jól olvasható legyen.
A felhasználók nagy része ma már a mobilját használja a bögészéshez, ezért a reszponzivitás ma már szinte alapvetőenk számít.
A weboldalakat minden esetben mobilbarát design-nal készítjük. Ez semmivel sem növeli az árat!

Ez egy másik "Attól függ..." kérdés. Függ a funkcióktól, a tartalomtól, design-tól. A pontos becsléshez szükséges a részletes specifikáció.
Ha már rendelkezel arculattal, mindőségi képekkel, akkor teszteléssel együtt 4-6 hét alatt el tudjuk készíteni weboldalad. Arculati útmutató nélkül vagy nagyobb projekt eseténben ez az időtartam akár több hónap is lehet.
A weboldal elkészítésének időtartama nem csak tőlünk függ. Az is befolyásolja, hogy a weboldalhoz tartozó szövegeket és képeket, röviden a tartalmat milyen hamar tudod átadni nekünk, hogy feltölthessük a honlapodra.

Minden weboldal készítés ajánlatunk magában foglal egy oktatást, amelynek keretében bemutatjuk neked hogyan kell használni az adott rendszert, pl. képek cserélése, szövegek átírása, bejegyzések írása. Az oktatóanyagot kézikönyv formájában is megkapod, de ha bármiben segítségre lenne szükséged, nyugodtan keress minket! Ezen kívül, amennyiben egyedi fejlesztésű weboldalt rendelsz, az adminisztrációs felületet is a te igényeidhez tudjuk kialakítani, hogy kezelése minél kényelmesebb legyen számodra.

Igen. A weblapodhoz bármikor csatolható webáruház. Amennyiben nincs még online számlázó rendszered, annak kiválasztásában is segítünk, integráljuk weboldaladba, illetve ha igényed van rá, bankkártyás fizető felületet is tudunk a weboldaladba integrálni. Ez utóbbihoz vagy a vállalkozásod számlavezető bankjával kell VPOS szerződést kötnöd, vagy keresnünk kell egy kiefjezetten erre szakosodott szolgáltatót. Ebben is nagyon szívesen segítünk.

Természetesen. Mind az egyedi fejlesztésű weboldalak, mind pedig a tartalomkezelő rendszerekkel készült weboldalak esetében.
Fontos tudni, hogy ez nem szakfordítás.

Hosszútávon együttműködni a legcélszerűbb. Az ismeri a legjobban a weboldal felépítését aki elkészítette.
Természetesen a legtöbb weboldalkészítő ismeri a népszerű keretrendszereket, ezért nem reális azt mondani, hogy más nem értene hozzá, de tény, hogy az tud a leggyorsabban és leghatékonyabban dolgozni vele, aki A-tól Z-ig ismeri a weboldal működését.

A GDPR az Európai Unió adatvédelmi rendelete.
Nagyon leegyszerűsítve a történet arról szól, hogy nagyon kell vigyáznod minden olyan, másokról birtokodba került adatra, amiknek az érintett személy nem örülne, ha illetéktelen kezekbe kerülnének. Nem adhatod ki a telefonszámát házaló ügynököknek, de a kifejezett beleegyezése nélkül te sem bombázhatos kéretlen e-mailekkel.
Az Adatvédelmi nyilatkozatot szinte minden esetben kell alkalmazni, főleg akkor, amikor személyes adatok kezelésére kerül sor. Ez annyit jelent, hogy ha az oldaladon szeretnél kapcsolati űrlapot, árajánlatkérőt vagy bármilyen olyan űrlapot, amelynek kitöltésével személyes adat kerül a birtokodba, szükséged van adatvédelmi nyilatkozatra, hogy bármely személy, aki megadja számodra e-mail címét, telefonszámát, megbizonyosodhasson afelől, hogy ezen adatokat, és minden más adatot is, amit neked elárul a tőled telhető legnagyobb körültekintéssel fogsz kezelni. Így ez nem csupán egy kötelező kellék, de véleményünk szerint egy jó alap is a bizalomra.